Kaffebönan

fyllig och god men lite besk

Antiklimax

10 kommentarer

eller välkommen till dårarnas paradis eller Gökboet, del 2
Mamma ringde tidigt i morse och sa att pappa var dålig. Han hade haft jätteont i sina ben och inte sovit på hela natten. Jag frågar varför dom inte har ringt ambulans på natten men det ville inte pappa för min brorson fyller 18 idag och han ville inte förstöra hans födelsedag……. logiken i det, var finns den?
Jag säger att hon ska ringa ambulans.
I stället ringer hon hemvården som kommer ganska snabbt. Mamma ringer mig igen och säger att hon som har kommit är så dum för hon bara säger ”vad vill ni att vi ska göra?” Jag ber att få prata med skaftet och hon säger likadant till mig. Plus att hon säger att HON har blivit utskälld av mamma ! Då får jag tala om för henne att det kanske inte är så konstigt att en trött, rädd gammal människa skäller och att hon kanske borde ha fattat själv att hon inte ska ta åt sig. Det ingår väl för f*n i hennes arbetsuppgifter att kunna prata med en patient ( eller hans fru )även om denne är arg och skäller? Det borde rinna av henne som vatten på en gås. Gås var hon men det rann inte av.
Nåväl. Gåsen kan inte hjälpa mamma att ringa ambulans men mamma får ett telefonnummer hon kan ringa. Men det numret är värdelöst för det ringer man om man vill beställa ambulanstransport framåt i tiden.
Jag pratar med mamma för femtioelfte gången och säger att hon ska ringa 112 ( lätt å slå) Tycker att hon eller pappa ska ringa själv eftersom det är lite svårt för mig att förklara hur han känner sig.
Jag väntar på att mamma ska ringa tillbaka till mig och när hon ringer efter tio minuter så säger hon att det har ringt någon från en hjälpmedelscentral att pappa får en rullator på torsdag. Jaha, vad ha det med detta att göra? Han har bett om rullator tidigare och nu var det tydligen hans tur.
Jag frågar mamma om hon har ringt 112…..nej det har hon inte. Jag får pappa i luren och frågar om vi inte ska ringa ambulans. ” Nej, jag är nöjd om jag får en rullator på torsdag” …………………………………………….
Jag blir rätt stum. Försöker övertala honom att han kanske behöver hjälp idag om han har så ont i benen men NEJ…han får en rullator på torsdag.
Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Min bror och jag har säkert ringt tjugo samtal fram och tillbaka mellan oss och mamma och pappa och så slutar allt med en rullator.
Jag tar en kopp kaffe till.

10 thoughts on “Antiklimax

  1. Vilken cirkus! Och den där hemtjänsten jag tycker att de oftast förstör mer än de hjälper!

  2. Det är väl hemtjänsten i ett nötskal. Där finns inget sunt förnuft eller den minsta smidighet. Fy f-n o bli gammal…..Känner med dig, och det är fruktansvärt när man bara känner maktlösheten för man kan inte själv göra så mycket, mer än försöka prata med dom "gamle"..Hoppas din pappa mår bättre när han får sin rullator, det är kanske lite mirakel :=)//Catharina

  3. Hej jag känner igen det hela har ungefär samma med mina men nu har jag skaffat en rullator till min mor i alla fall fast hon nekat i många år det är till för gamla sa hon men ny tycker hon jättebra om sin vagn som hon säger men det fick bli efter att dom ramlat annars tror jag inte det hade blivit inte lättHar han ingen husdoktor han kan gå till. Kram Monica

  4. juliana: ja den tanten skulle man vilja ha ett snack till med och fråga hur hon tänkte där. Catharina : håller med dig men lite är det pappas "fel" också att det blir så rörigt. Hade han bara sagt ok till att ringa ambulans i natt så hade han kanske fått hjälp. Envis som synden 🙂 Monica: jodå han har en bra husläkare men jag tror inte riktigt att han talar om hur ont han har

  5. Har ni kollat Kvartersdoktorn på teve? Så skulle alla doktorer vara. Han gör till och med hembesök hos dom gamla.(kommer 21.30 på 1:an i kväll). En sådan doktor skulle våra gamla haft. / Christel

  6. Christel: nej det har jag inte sett men det låter ju perfekt. Men det förutsätter ju att patienten VILL gå till doktorn 🙂

  7. Herregud, jag blir alldeles matt förstår att ni känner Er totalt villrådiga. Hoppas det ordnar sig på något sätt och vissa saker vill man ju kolla upp…Maktlöshet är ordet!

  8. Fröken Ellinor : man blir lite trött i huvudet men samtidigt en aning irriterad på pappa som är så envis.

  9. Man vet inte om man ska skratta eller gråta….kämpa på…. Kram Iréne

  10. Ja, det där med Hemvården har jag också gått igenom med min far. Där finns historier som man knappt tror existerar. Det gäller att stå på sig, och prata för dom "gamla", det kan bli bra till sist. Men det krävs att dom har någon anhörig som kan säga ifrån. Nu är jag inne i Hemvården igen, sedan igår, med min farbror, har fixat o donat åt honom, så nu skall det bli intressant och se om det har blivit någon förändring på "Hemvårdsfronten".Apropå rollator, så ville inte min far ha en sådan, han tyckte han såg ut som en gammal gubbe, då var han 93 år!! Men, men, nu knatar han omkring med den 96 år gammal!! //Birgit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s