Kaffebönan

fyllig och god men lite besk

Dublin

2 kommentarer

Idag ska jag inte gå en meter. Jag är helt stum i benen och fötterna efter allt vandrande men det var det värt.
Första kvällen i Dublin så undrade jag var i hela friden jag hade hamnat. Vi vandrade ut från hotellet och ner mot Temple Bar. Söndag kväll och det verkade som om alla människor i Dublin hade samlats just där. Barer och pubar exakt överallt och från varje ställer strömmade det ut musik i en salig röra. Irländsk livemusik blandad med lite dunkadunka. Jäkla tur att jag inte bokade hotell på Fleet Street som jag hade tänkt från början, då hade vi nog inte sovit en blund. I och för sig hade vi lite underhållning där vi bodde också från Christ Church Cathedral. Pling plong från klocktornet varje kvart.

Jag har fått mitt lystmäte vad det gäller kyrkor i alla fall. Hittade nästan lika många kyrkor som pubar och barer 🙂 Och om det blir en nästa gång i Dublin så skall jag besöka denna kyrkogården http://en.wikipedia.org/wiki/Glasnevin_Cemetery Helt obegripligt stor. Enligt vår pratsamme taxichaffis så rekommenderade han en guidad tur så att man inte gick vilse.

I tisdags åkte vi tåget till Howth och strosade runt bland båtar och fiskmåsar.  Eftersom lars ville besöka National Transport Museum så knallade vi backe upp till Howth Castle bara för att upptäcka att detta lille museum bara hade öppet två dagar i veckan. Och en av de dagarna var inte en tisdag.

I övrigt så har vi turistat. Åkt Hop-On-Hop-Of-buss, besökt Guiness, inspekterat alla affärer, köpte ingenting och ändå gick väskorna knappt att stänga. Märkligt. Jag fick i alla fall med mig en Irländsk gin hem. Mannen i spritaffären såg skeptisk ut när vi frågade efter den men han lyckades hitta tre olika sorters irländsk gin när han hade kliat färdigt i håret och hummat lite. Det fanns betydligt mer whiskey i den affären kan jag säga.

Nu är det tömning av resväska och tvätt som gäller. Det första hjälper Pirlo gärna till med. Mycket påsar som prasslar.

 

 

2 thoughts on “Dublin

  1. Dublin, har jag på min lista: ställen att besöka! 🙂
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s