Kaffebönan

fyllig och god men lite besk

Sömnlös

2 kommentarer

Vad gör ni när ni inte kan sova? När ni är trötta och har bestämt er för en tidig kväll och ändå inte somnar?
Jag skriver blogginlägg. Inuti huvudet skriver jag massor. Jag har nog ca 306 inlägg klara som ingen någonsin kommer att läsa. De får förbli hemliga av respekt för folk runtomkring mig.
Allt är ju inte till för allas ögon men jag kan inte sluta tänka.
Det är inte alls så att allt jag tänker på har hänt eller ens kommer att hända. Nädå. Lilla hjärnan hittar på de mest konstiga historier ibland och jag undrar många gånger hur det ska sluta. Men det behöver jag inte bry mig om för det händer aldrig. Lite katastrofvarning på många tankar och sen bara platt fall.
Jag funderar på likheter. Att jag numera ser mamma när jag tittar mig i spegeln. Är det bra eller dåligt? Lite av varje antar jag. Dessutom hör jag henne ibland när jag öppnar munnen. Det är inte helt behagligt.
Johanna var väldigt lik Ulf när hon var liten men den stafettpinnen har Jakob tagit över nu. Han är löjligt lik sin far. Och min pappa. Hur nu det går ihop.
Jag tänker på min svärson som är som en extra son. Fin påg full med nördigheter och en allmänbildning som går utanpå det mesta.
Musik. Det snurrar alltid runt musik inom mig. Jag lyssnar på allt, gammalt och nytt i en enda röra. Utan musik stannar världen.
Sådär håller det på och vispar runt.
Nu ska jag räkna får.
Gonatt

2 thoughts on “Sömnlös

  1. När jag inte kan sova, lägger jag Ipaden på kudden o lyssnar på Kristoffer Triumf’s podcast Värvet…..helt underbara intervjuer med intressanta människor. Eller plockar jag fram gamla Sommarpratarna o lyssnar på det!
    Eller möblerar min nya lägenhet, som dock inte är min än, men jag VILL ha den……:-))
    Eller läser Din blogg, för den är väldigt underhållande…..Ja, så ser MINA nätter ut:-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s